Automaatio ja asiakaskohtainen räätälöinti

Blastjet Oy suunnittelee ja valmistaa myös joko täysin tai osittain automatisoituja rae- ja/tai kuulapuhalluslaitteistoja erilaisten kappaleiden pintakäsittelyyn. Automaatioaste on riippuvainen käsiteltävien kappaleiden määristä. Laitteistot suunnitellaan ja toteutetaan asiakaslähtöisesti, huomioiden asiakkaan tarpeet sekä kappaleiden volyymit.

Tekniikkana voidaan käyttää joko ejektori- tai paineastiaperiaatteita. Laitteiston toiminnot ja käytettävä puhallustekniikka määritellään aina asiakkaan tuotannolle optimaaliseksi. Monissa automaatiosovelteissa voidaan käyttää myös robottia kappaleiden vaihtoon tai myös itse puhallukseen.

Usein investoinnin kannattavuutta mitataan takaisinmaksuajalla, toinen merkittävä tekijä on saada ikävät työvaiheet koneiden tekemiksi. Parhaimmillaan suunnittelemamme erikoislaite on maksanut itsensä takaisin parissa viikossa.

Mm. ilmailualalle, lentokoneen osien muoviraepuhallukseen, olemme toimittaneet useita erilaisa automaattisovelteita. Lentokoneen osat, mm. vanteet ja laskutelineet, ovat varsin herkkiä komponentteja ja niiden käsittely pitää olla ehdottoman tarkkaa ja huolellista. Tällaisissa sovelteissa robottikäytöt ovatkin usein osoittautuneet tarkoituksenmukaiseksi. Myös valmistava teollisuus on merkittävä asiakaskunta asiakaskohtaisissa sovelteissa.

Mikäli sinulla on osia, jotka vaativat puhdistusta, mattausta, karhennusta tai vaikka purseenpoistoa, ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan miten voimme olla avuksi!